• Шоколадний (ПГ-12) саджанці в контейнері

Шоколадний (ПГ-12)
 [(Ката-Курган x Кіровабадскій столовий) x Антей Магарача]
Ще цей сорт зустрічається і під іншими назвами (синонімами) Марадонна червона, Пам'яті Голодриги, Тайфи стійкий.
Шоколадний - столова гібридна форма винограду, середнього або середньо-пізнього строку дозрівання, 130-145 днів. Дозріває в середині вересня. Грона великі і дуже великі, масою 700-1200 г, досягає до 2 кілограм і більше, циліндро-конічні, часто з крилом, середньої щільності. Колір ягід - на початку дозрівання рожево-червоний, потім червоно-корічневий.Ягода, в залежності від зони вирощування, буває від овальної до довгастої, майже циліндричної, розмір ягоди 8-9 грам, розміром 27-3-х22-25 мм. Шкірочка тонка, міцна. М'якоть м'ясиста, щільна. Смак приємний, гармонійний з шоколадними тонами. Кісточок в ягоді трохи - від 1 до 3. Дозріває в середині вересня. Сахаров в ягоді 16-17 г / см3, кислот - 5-6 г / дм3. При цьому дегустаційна оцінка 9,6 балів. Одна з найвищих! Кущі дуже великої сили росту. Пагони визрівають добре. Укорінюваність живців хороша. Навантаження 35-45 очок, обрізка лоз на 8-12 очок. Морозостійкість -23 - 24 ° С, слабо стійка до мілдью і оїдіуму, стійка до сірої гнилі. У зв'язку з цим досвідчені фахівці рекомендують проводити як мінімум 2 обробки фунгіцидами як до, так і після цвітіння.
Транспортабельність гарна, виноград придатний для зимового зберігання в свіжому вигляді.

Виноград
Вік саджанця Посадка 2023 року (травень)
Термін дозрівання середнього або середньо-пізнього строку дозрівання (130-145 днів)
маса грона 700-1200 г, досягає до 2 кілограм і більше
маса ягоди розмір ягоди 8-9 грам, розміром 27,3-х22-25 мм
Колір ягоди на початку дозрівання рожево-червоний, потім червоно-коричневий
Смак Смак приємний, гармонійний з шоколадними тонами
Функціональність квітки Обоеполый
Сила росту куща сильнорослый
Морозостійкість -23 – 24 °С
Стійкість до хвороб слабо стійкий до мілдью і оїдіуму, стійкий до сірої гнилі

Написати відгук

Будь-ласка ввійдіть чи зареєструйтеся для написання відгуку

Шоколадний (ПГ-12) саджанці в контейнері

  • 70,00 грн.


Схожі товари

Подарунок Войтович

Подарунок Войтович

Подарунок Войтович[ "ВИЕРУЛ", Молдова] Синоніми: V-60-29, Подарунок ВойтовичЮвілей Войтович - столова форма винограду. Раннього терміну дозрівання - 115-120 днів. Кущі великої сили росту. Грона великі, 400-500 г, циліндричні, середньої щільності. Ягоди великі, 29,8 x 20,7 мм, масою 6,9-7,5 г, овальні, темно-рожеві. Смак гармонійний, з легким мускатом. М'якоть м'ясисто-соковита, шкірка щільна, але з'їдається. Цукристість 18-20%, кислотність 7-8 г / л. Пагони визрівають добре. Сумісність з підщеп хороша. Плодоносних пагонів 70-75%, число грон на втечу 1,4-1,6. Навантаження на кущ 35-40 очок, обрізка лоз на 6-8 очок. Морозостійкість -24 ° С. Може вирощуватися в полуукривной культурі. Форма Ювілей Войтович досить стійка до мілдью, середньо стійка до оїдіуму. Дегустаційна оцінка свіжого винограду 8,1 бала. Транспортабельність гарна...

50,00 грн.

Кодрянка

Кодрянка

Кодрянка(Молдова x Маршальський)[ "ВИЕРУЛ", Молдова]Синонім: Black magicКодрянка - ранній столовий сорт винограду, з підвищеною стійкістю до хвороб. Від початку розпускання бруньок до зрілості ягід проходить 110-118 днів. Кущі винограду сильнорослі. Маса грона 400-600 г, окремі до 1,5 кг. Ягода велика 31 x 19 мм, 7-9 г, темно-фіолетова. Смак простий, але завдяки щільній м'якоті, невеликій кількості легко відокремлюваних насіння, шкірці не відчувається при їжі - смакові якості добрі. Сахаронакопленіе до 18-19%, при кислотності 6-7 г / л. Споживча зрілість настає швидко: вже при цукристості 12-14% виноград цілком їстівний, завдяки швидкому зниженню кислотності у цього сорту винограду. Грона можуть довго висіти на кущах без втрати смакових качеств.У Кодрянка є схильність до горошенія, особливо помітна в несприятливі для цвітіння роки, але для любителів повозитися мінус можна перетворити в плюс застосовуючи гиббереллин, для отримання великих безнасінних ягід. Урожайність висока. Стійкість до мільдью у сорту 2,5-3,0 бала, до морозу -23 ° С. Маючи свої діри в агробіології в цілому дуже гідний сорт винограду для присадибної виноградарства...

50,00 грн.

Сфінкс

Сфінкс

Сфінск(Страшенский х Тимур)[В.В. Загорулько, Україна]Сфінкс - столова форма винограду дуже раннього терміну дозрівання (100-105 днів). Сильно росла. Листя велике, середнє розсічений. Квітка двостатеві. Гроно велика 500-700 г, циліндро-конічна. Ягоди великі (28-32мм) 8-10 г, темно-синього кольору, з хрусткою м'якоттю, гармонійного смаку з характерним сортовим ароматом. Форма ягоди в гроні варіює від овальної до яйцевидної. Однорічні пагони визрівають дуже добре. Живці добре вкорінюються. Обрізка лоз на плодоношення - на 4-6 нирок. Навесні нирки форми розпускаються пізно, що часто вберігає її від зворотних травневих заморозків. Стійкість Сфінкса до мільдью, оїдіуму - 3,0-3,5 бала. Морозостійкість до -23 ° С. Сфінкс не може похвалитися дуже ошатними, товарними кистями, але на ринку при реалізації ягід має високу ціну, так як надходить на ринок одним з перших...

50,00 грн.

Надія АЗОС

Надія АЗОС

Надія АЗОС(Молдова x Кардинал)[АЗОС, Анапа, Росія]Надія АЗОС - столовий сорт винограду ранньо-середнього терміну дозрівання, 120-130 днів. Дозріває переважно в другій декаді серпня або початку третьої. Кущі сильнорослі. Квітка двостатеві. Грона середньої щільності або пухкі, конічні або гіллясті вагою 500-800 г деякі до 2 кг. Ягода 6-8 г (29 х 23 мм) подовжено-овальна, темно-синього або майже чорного кольору з пруїном. Смак гармонійний. М'якоть хрустка, м'ясисто-соковита. Стійкість до мілдью, сірої гнилі ягід, оїдіуму - підвищена - 3,0-3,5 бала. Морозостійкість середня -22 ° С. Має високі показники товарності і транспортабельності, непоганий сорт винограду. Навантаження на кущ 35-45 очок. Обрізка плодових лоз на 6-10 очок. Можна обрізати на 2-3 нирки. Кисті при цьому будуть дуже великі. Кущ не любить загущення пагонами, вимагає нормування...

50,00 грн.

Подарунок Ірині

Подарунок Ірині

Подарунок Ірині(Талісман х суміш пилку Глаша та Елегант)[Вишневецький Н.П., Україна]Подарунок Ірині – столовий сорт винограду ранньо-середнього терміну дозрівання (125-130 днів). Дозрівання припадає на середину серпня.Кущі сорти сильнорослі, тип квітки двостатевий. Кетяги конічні, ошатні, оптимальної щільності, горошення не спостерігається, масою 500-700 гр, на дорослих кущах до 1500 г і більше. Ягоди овальні, темно-рожеві або яскраво-червоні, дуже великі масою 14-16 г і більше. М'якуш щільний, шкірка міцна але з'їдається, не розтріскуються після дощів. У регіонах, де мають місце перепади температур у період дозрівання, ягоди можуть забарвлюватися до червоно-фіолетового. Для сорту Подарунок Ірині рекомендується обрізання плодових лоз на 8-10 очок, при цьому розмір грон та врожайність куща збільшуються. Стійкість до хвороб середня. Морозостійкість сорту потребує додаткового вивчення, але автором описується як висока (до -25 ° C). Сорт винограду Подарунок Ірині відрізняється високою врожайністю, стабільністю плодоношення, гарною транспортабельністю та товарними якостями.. Опис складено з огляду на відгуки виноградарів-аматорів різних регіонів країни...

60,00 грн.

Андрюша, Алло

Андрюша, Алло

Андрюша, Алло (Червоний х Лора) - нова гібридна форма селекції Балабанова А. Ф. 2005 року нова гібридна форма раннього терміну дозрівання, 110-115 днів.Квітка двостатеві. Кущі сильнорослі або вище середньої сили росту. Визрівання пагонів хороше. Грона великі, масою від 700 грам, окремі до 2 кг, помірно-щільні, рідше з крилом, дивовижно ошатні. Горошеніе не спостерігається.Андрюша великі, середньою масою 7-8 грам, окремі до 10 гам (32х22 м), темно-рожевого кольору, подовжено-овальної форми. Смак гармонійний.Шкірочка при їжі не ощущается.Товарний вид відмінний.Кількість плодоносних пагонів 50-70%. Рекомендована обрізка плодових лоз на 6-8 очок.Стійкість до хвороб - вище середньої. Стійкість до морозів - до -23-24 ° СГібридна форма Андрюша звернула на себе увагу завдяки своїм великим товарним кистей, які на ринку ягоди мають високу популярність і конкурентоспроможність. На сьогоднішній день не довелося чути розчарованих відгуків виноградарів з приводу гібридної форми Андрюша, як це часто буває з новими формами...

50,00 грн.

Кодрянка-218

Кодрянка-218

Кодрянка-218(Молдова х Маршальський). Молдова.Це клон Кодрянки.Раннє дозрівання (115-120 днів), великі овальні темно-фіолетові ягоди з густим пруіновим нальотом ,, хрусткий ніжний смак м'якоті, висока врожайність (130-140ц / га) роблять цей сорт незамінним в кожному віноградніке..Сіпьнорослий. Грона - до 700 г, можуть бути до 1 кг і більше, помірної щільності, гарного вигляду, ягоди великі - 6-8 г (20х32), довгасті, темно-фіолетові, гармонійного смаку, цукристість - 16%. Пагони визрівають добре (80-90%), живці укорінюються добре. Листя середні, округлі, трилопатеві, слаборассеченние. Верхня сторона листової пластинки світло-зелена, слабосетчато-зморшкувата, на нижній частині легкостіраемое паутіністие опушення. Квітка двостатеві. Врожайність висока, 5-річний кущ може дати до 22 кг. Стійкість до мілдью і оїдіуму - 3 балів. Морозостійкість - мінус 23 градуси. Ягоди мають по 1-2 м'якою кісточці або без кісточок, можна сушити на родзинки, сушена ягода дуже смачна. При зберіганні грон ягода також підсихає, заізюмліваются, перетворюючись на справжній делікатес. Відрізняється від своєї популярної «сестри», просто Кодрянка, більшими гронами і ягодами більш темного відтінку і навіть побільше, мають в смаку злегка вловимий приємну терпкість. Грона К-218 (таким шифром називаємо її для стислості) можна тримати на кущах довше, до кінця серпня, через що смак ягід стає більш вишуканим - чистим, вже без терпкуватим, тонко-медовим. Ці нюанси можна відчути лише при дегустації ягід. Навантаження на кущ 40-50 очок. Обрізка плодових лоз на 8-10 очок. Морозостійкість -23 ° С. Довго висить на кущах, не втрачаючи смакових якостей. Транспортабельність гарна. Сорт характеризують як «стабільний». При перевантаженні сорт схильний до горошенія, але ошатність кистей при цьому не втрачається. Сорт помірно пошкоджується осами. Кодрянка стійка до весняних заморозків. Кодрянка - один з основних ринкових сортів на території України. Сорт стрімко набирає популярність в більш північних районах. Придатний для вирощування в плівкових теплицях., При культивації в північних районах. Влітку, щоб поїсти «ситного» винограду, треба зняти гроно Захоплення, а щоб вгамувати спрагу від його цукристості - треба зняти гроно Кодрянка.Кодрянка багато років заслужено займає у всіх рейтингах стабільний місце в середині десятки кращих сортів столового винограду...

50,00 грн.