Дубовський рожевий
(Захват червоний х Ювілей Новочеркаська)
[отримана Гусєвим С.Е. під наглядом Анапської ЗОСВиВ]
Дубовський рожевий – нова гібридна форма приватної селекції.
Столовий сорт винограду раннього чи ранньо-середнього терміну дозрівання. Виноград Дубовський відрізняється великим розміром ягід, смаковими якостями та простотою у вирощуванні. Квітка двостатева. Грони дуже великі, середньою масою 1200-1500 грам, найбільші до 2500 грам, конічної форми, іноді з явними відгалуженнями. Щільність залежить від умов вирощування і може бути пухка або середньої щільності. Ягоди дуже великі, подовжено-овальні із загостреним кінчиком, темно-рожеві, У довжину вона може досягати 5 см, а вага окремих в районі 20 г. М'якуш хрумкий, соковитий, смак приємний, гармонійний. Насіння у ягодах мало. У найбільших ягодах зустрічається по 1-2 насінини. Дегустаційна оцінка свіжого винограду дуже висока 9,3 балів. Шкірка середньої товщини та щільності. Цукровість соку ягід 16-18 г/100 см3, титрована кислотність 4-6 г/дм3.
Визрівання пагонів задовільний. Сила зростання кущів дуже велика. Висока врожайність. Їдальня форма вимагає нормування врожаю. Обрізка лоз на плодоношення середня, на 6-8 очок. Стійкість до грибкових захворювань вища за середню. Морозостійкість до -24°С.
Підходить для вирощування у промислових умовах.
Найпопулярніший виноград з нових ранніх сортів, що відрізняється високими товарними та смаковими якостями, популярний в Україні.
Виноград |
Вік саджанця |
Посадка 2024 року |
Термін дозрівання |
ранньо-середнього терміну (115-125 днів) |
маса грона |
1200-1500 г, найбільші до 2500 г |
Колір ягоди |
темно-рожеві |
Сила росту куща |
Сильнорослий |
Морозостійкість |
до -24 С |
Стійкість до хвороб |
вища за середню |